pidgotovka-napadu-na-zastupnika-kerivnika-podatkovoyi-sluzhbi-zatrimali-dvokh-cholovikiv-vidkrito-provadzhennya

Підготовка нападу на топ-чиновника податкової служби: затримали двох чоловіків, відкрито провадження

 • 740299 переглядiв

КИЇВ. 18 серпня. УНН. Правоохоронці затримали двох чоловіків, які готували напад на високопосадовця податкової служби, відкрито кримінальне провадження, повідомили у п'ятницю у Нацполіції, пише УНН.

Цитата

"Оперативники Департаменту карного розшуку Нацполіції разом зі слідчими та спецпризначенцями ГУНП міста Києва затримали двох чоловіків, які готували напад на високопосадовця податкової служби. Поліцейські змогли попередити напад саме в той момент, коли підозрювані з підготовленими битами вже направлялись у бік чоловіка, коли той виходив з під’їзду свого будинку", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Правоохоронці отримали інформацію про підготовку до нападу з метою нанесення тілесних ушкоджень заздалегідь, тому вчора о 8 ранку затримали зловмисників безпосередньо під час замаху на скоєння злочину, таким чином фактично врятувавши посадовця, вказали у відомстві.

"Окрім бит, при собі нападники мали фото 30-річної потенційної жертви та його автомобіля, що вказує на замовний характер злочину", - повідомили у поліції.

Зловмисниками, як вказано, виявились раніше судимі 27-ми та 31-річний громадяни, зараз вони затримані у порядку ст. 208 КПК України. Слідчі з’ясовують особу замовника нападу.

Досудове розслідування порушене за ч. 1 ст. 14; ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України – готування до злочину, нанесення тяжких тілесних ушкоджень групою осіб або вчинене на замовлення. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

Раніше

Нардеп з податкового комітету Данило Гетманцев повідомив, що стався замах на заступника голови ДПС Євгена Сокура.

Голова МВС Ігор Клименко підтвердив: поліція запобігла нападу на заступника керівника податкової служби.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Жнива-2023: намолотили понад 27 млн тонн зерна

     • 3165407 переглядiв

    "Наша Ряба" увійшла до топ-10 брендів, якими пишаються українці

     • 759081 переглядiв

    Декриміналізація порно: у Раді зареєстрували законопроект

     • 2283203 переглядiв