pershyi-vyrok-za-pidburiuvannia-do-zavorushen-z-1997-roku-sud-honkonhu-vyznav-vynnymy-dvokh-zhurnalistiv

Перший вирок за підбурювання до заворушень з 1997 року: суд Гонконгу визнав винними двох журналістів

 • 9902 переглядiв

Двох редакторів Stand News визнано винними у підбурюванні до заколоту. Це перший такий вирок проти журналістів з 1997 року, їм загрожує до двох років ув'язнення.

Головних редакторів медіа-видання Stand News визнали винними в підбурюванні заворушень у Гонконзі. Пише УНН із посиланням на Rai News.

Деталі

У четвер у Гонконзі двоє головних редакторів колишнього видання Stand News були засуджені за плани опублікувати так звані підривні статті. Це перший вирок за підбурювання до заколоту проти журналістів з часу передачі Гонконгу Китаю в 1997 році.

Двом редакторам - 54-річному Чун Пуй-Куену і 36-річному Патріку Ламу - загрожує до двох років ув'язнення.

Гонконг представив законопроект про безпеку з довічним ув'язненням за державну зраду та заколот08.03.24, 05:00

"Лінія, прийнята (Stand News), полягала в підтримці та сприянні місцевій автономії в Гонконгу. Газета навіть стала інструментом для очорнення та очорнення центральної влади та уряду спеціального адміністративного регіону.", – написав суддя у своєму вироку.

Зазначається, що колишній головний редактор Патрік Лем був відсутній на судових слуханнях за станом здоров'я.

Довідка

Stand News, колись провідне онлайн-ЗМІ Гонконгу, зазнало рейду з боку поліції в грудні 2021 року. Згодом, через арешт його керівників і негайне заморожування активів воно було закрито.

Кулеба під час візиту закликав Гонконг закрити рф шляхи обходу санкцій25.07.24, 14:54

Гонконг був переданий Китаю згідно з угодою 1997 року з Великобританією за умови, що Гонконг був створений як особливий регіон. Він має часткову автономію під девізом "одна країна, дві системи". Угода діє до 2047 року.

Китай звинувачують у тому, що він дедалі більше посилює свій контроль над Гонконгом.

Масштабні протести розпочалися в червні 2019 року і вщухли протягом 2020 року після того, як влада розігнала демонстрації. Водночас пандемія коронавірусу призвела до низки обмежень.

Новий раунд взаємодії: Китай і США обговорюють проведення переговорів28.08.24, 19:59

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі