ukenru
perelomnyi-moment-premier-yaponii-zaiavyv-shcho-kraina-zminiuie-svoiu-oboronnu-pozytsiiu

"Переломний момент": премʼєр Японії заявив, що країна змінює свою оборонну позицію

 • 37383 переглядiв

Глава уряду Японії Фуміо Кішіда заявив, що напад росії на Україну, а також ситуація на Близькому сході та у Східній Азії потребує змін у політиці країни. Геополітична напруженість підштовхнула світ до "історичного переломного моменту" та змусила Японію змінити свою оборонну стратегію.

Прем'єр-міністр Японії Кісіда Фуміо заявив, що події на міжнародній арені підштовхують світ і його країну до рішучих і несподіваних дій. Зокрема Японія прийняла рішення змінити свою оборонну позицію. Про це повідомляє CNN, пише УНН.

Деталі

У своїй заяві перед зустріччю з президентом США Джо Байденом, яка має відбутись наступного тижня, Кісіда Фуміо заявив, що Японія змінить свою оборонну позицію.

Оскільки ми є свідками агресії росії проти України, ситуації, що триває на Близькому Сході, а також ситуації у Східній Азії, ми зіткнулися з історичним переломним моментом. Ось чому Японія прийняла рішення фундаментально зміцнити свій оборонний потенціал, і ми значно змінили політику безпеки Японії на цих фронтах,

– сказав Кісіда.

Прем'єр-міністр зазначив, що перед обличчям зростаючих проблем у сфері безпеки союз Японії та США стає "дедалі важливішим".

Видання зазначає, що Саміт Кісіда - Байден був охарактеризований Вашингтоном як історична можливість для двох країн модернізувати свій альянс, оскільки обидві країни бачать регіональні загрози - від випробувань зброї Північною Кореєю і зростаючих відносин з росією до агресії Китаю в Південно-Китайському морі та щодо Тайваню.

Нагадаємо

Японія пом'якшила правила експорту озброєнь, щоб дозволити продаж винищувачів наступного покоління, розроблених спільно з Великою Британією та Італією, усунувши головну перешкоду для тристороннього проекту.