ukenru
peregovori-schodo-donbasu-arestovich-zayaviv-scho-rf-pogodilas-usunuti-zasudzhenu-za-terorizm-pirogovu

Переговори щодо Донбасу: Арестович заявив, що РФ погодилась усунути засуджену за тероризм Пирогову

 • 13228 переглядiв

КИЇВ. 18 березня. УНН. Російська делегація в Тристоронній контактній групі (ТКГ) висловила готовність усунути від переговорного процесу засуджену в Україні за тероризм так звану "громадську активістку" Майю Пирогову. Цього вимагала українська сторона. Про це сьогодні, 18 березня, в коментарі телеканалу "Дом" розповів радник голови української делегації в ТКГ Олексій Арестович, передає УНН.

Цитата

"Після деякого періоду бурхливих нарад всередині російської делегації вони сказали, що не так вже вона й важлива ця Майя, можемо продовжувати далі переговори", — повідомив Арестович.

Деталі

Це демонструє, що російська сторона насправді критично потребує того, щоб зберігалися переговори, наголосив спікер української делегації в ТКГ.

"А ми відстояли свою позицію, показавши, що, звичайно, дипломатія — дипломатією, але з людьми, засудженими за тероризм й підозрюваними в тероризмі, ми вести переговори не будемо", — резюмував Олексій Арестович.

Раніше він заявив, що імовірність повномасштабної війни на Донбасі — "близько нуля".

Нагадаємо

Консультації в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу заблоковані через присутність на них засудженої за тероризм Майї Пирогової.

16 березня Українська сторона на засіданні робочої групи Тристоронньої контактної групи попросила видалити з групи "запрошену запрошеними" з окупованого Донецька російською стороною "експертку". У результаті, засідання було призупинено.

Гармаш на початку березня повідомляв, що на тодішньому засіданні робочої групи з політичних питань вперше заговорили так звані "експерти" з окупованих Луганська і Донецька.

До цього, чотири засідання "експерти ОРДЛО" були присутні, але мовчали.

Українські Національні Новини

Політика