pentahon-visim-amerykanskykh-viiskovykh-otrymaly-poranennia-vnaslidok-ataky-bezpilotnyka-v-syrii

Пентагон: вісім американських військових отримали поранення внаслідок атаки безпілотника в Сирії

 • 21097 переглядiв

Вісім військовослужбовців США отримали поранення внаслідок атаки безпілотників на базу в Сирії. Троє вже оговталися, інші проходять лікування від черепно-мозкових травм та отруєння димом.

Вісім військовослужбовців США отримали поранення в результаті атаки безпілотників на базу в Сирії минулого тижня, повідомив Пентагон у вівторок, вперше повідомивши конкретні цифри про втрати внаслідок інциденту, передає УНН.

Деталі

Представник Пентагону генерал-майор ВПС Патрік Райдер повідомив журналістам у вівторок, що троє військовослужбовців уже оговталися. Вісім військовослужбовців пройшли лікування після черепно-мозкових травм та отруєння димом.

США заявляють, що 900 їх військовослужбовців у Сирії та 2500 - у сусідньому Іраку інструктують і допомагають місцевим силам, які намагаються запобігти відродженню "Ісламської держави", яке у 2014 році захопило великі ділянки території обох країн, але пізніше було відкинуто. Райдер додав, що США вважають, що атака була здійснена силами, які підтримує Іран, але Пентагон працює над тим, щоб визначити, хто саме.

У Сирії в результаті атаки кілька військових США і коаліції отримали поранення - Reuters11.08.24, 04:35

Популярні

Новини по темі

Генштаб: на фронті за добу відбулося 111 бойових зіткнень

 • 19806 переглядiв

У Києві – повітряна тривога через загрозу ударних БпЛА

 • 18541 переглядiв

У Київській області працюють сили ППО через рух ворожих БпЛА

 • 19190 переглядiв

Масовані обстріли Сумщини: 95 вибухів, 1 загиблий, 2 поранених

 • 22021 переглядiв