ukenru
pavlo-grib-potrebuye-negaynoyi-operatsiyi-cherez-rizik-vnutrishnoyi-krovotechi-batko

Павло Гриб потребує негайної операції через ризик внутрішньої кровотечі – батько

 • 11332 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Незаконно засуджений Павло Гриб потребує невідкладної операції, інакше є ризик виникнення внутрішньої кровотечі, яка може призвести до смерті хлопця. Про це в ефірі одного з українських телеканалів розповів батько політв'язня Ігор Гриб, передає УНН.

"Для Павла не суттєво, рік чи два. Якщо він залишиться там зараз і йому не зроблять операцію - він помре. Цинізм всієї ситуації в тому, що до російської сторони донесено суть ситуації з хворобою - смертельна небезпека. Що Павлу потрібна операція – донесено. Зараз є ризик виникнення внутрішньої кровотечі, яка може призвести до смерті Павла", - зазначив батько Павла.

Він зазначив, що у Павла з дитинства вроджена невиліковна хвороба синдром портальної гіпертензії. І через неї хлопець потребує постійної медикаментозної підтримки, дієти та відповідних умов проживання, а найголовніше операції, яку мали зробити у 2017 році перед викраденням з Білорусі. 

За словами батька, Павло й оголосив голодування, аби його забезпечили хоча б мінімальною медичною допомогою.

Нагадаємо, 22 березня Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону визнав винним "в закликах до тероризму і схиляння до теракту" українського політв’язня Павла Гриба, засудивши його до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Після цього Павло оголосив про голодування.

Раніше український омбудсмен Людмила Денісова повідомляла, що Грибу необхідна термінова операція.

Європейський Союз, Польща, США закликали негайно звільнити Павла Гриба.

Українські Національні Новини

Політика