ukenru
papa-rimskiy-zaklikav-do-rishuchikh-zakhodiv-u-zvyazku-zi-zminoyu-klimatu

Папа Римський закликав до "рішучих заходів" у зв'язку зі зміною клімату

 • 10464 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Папа Римський Франциск в неділю закликав уряди прийняти "рішучі заходи" для боротьби з глобальним потеплінням і скорочення використання викопного палива, заявивши, що світ переживає кліматичну катастрофу. Про це передає УНН із посиланням на Reuters.

Назвавши саміт ООН "особливо важливим", Папа додав: "Там уряди повинні будуть продемонструвати політичну волю до прийняття рішучих заходів для якнайшвидшого досягнення нульового рівня чистих викидів парникових газів і обмеження середнього зростання глобальної температури до 1,5 градуса Цельсія щодо доіндустріального рівня відповідно до цілей Паризької угоди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На саміті G7 генсек ООН оголосив надзвичайну кліматичну ситуацію

За його словами, "ми спровокували надзвичайну кліматичну ситуацію, яка серйозно загрожуємо природі і самому життю, в тому числі і нашому".

"Наші молитви і заклики спрямовані в першу чергу на підвищення обізнаності політичних і громадянських лідерів. Уряди повинні підтвердити зобов'язання, які мають вирішальне значення для направлення планети до життя, а не смерті", - сказав Папа Римський.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск застряг у ліфті майже на пів години, його звільнила пожежна бригада.

Українські Національні Новини

Суспільство