paniki-nyet-ale-rechi-zbirayut-scho-vidbuvayetsya-na-tot-zaporizkoyi-oblasti-fedorov

Окупанти палять документи у Мелітополі і тікають до Криму - Федоров

 • 1730951 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Під прикриттям евакуації населення російські окупанти хочуть влаштувати військові бази. У Мелітополі зрадники вивозять речі, палять документи та тікають у Крим. Мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону розповів про ситуацію на окупованій території Запорізької області, передає УНН.

Деталі

За словами Федорова, окупанти планують «тимчасово перемістити» близько 70 тисяч жителів з 18 населених пунктів вздовж лінії фронту. Прикриваються піклуванням про цивільних, насправді в очікуванні контрнаступу хочуть влаштувати там військові бази. З його слів:

  • Підготовка до евакуації йшла понад два тижні;
  • Примусово переміщують поки що тільки дітей;
  • Охочих вивозять автобусами навіть вночі.

Цитата

"До евакуації готуються і окупанти в південній частині області. У Мелітополі вивозять комп’ютери і палять документи. Зрадники терміново відправляються «у відрядження» в Крим чи в континентальну росію. Є загроза мародерства – у Крим вже йдуть колони вантажівок, імовірно, з награбованим майном", - повідомив мер Мелітополя.

"Ще раз звертаюся до жителів окупованого Півдня: бережіть себе, не віддавайте дітей ворогу, а за можливості самостійно виїжджайте з окупації! Все буде Україна", - додав Федоров.

Доповнення

Раніше радник мера Маріуполя Петро Андрющенко оприлюднив фото так званого наказу окупаційної влади, згідно з яким планується “тимчасове переміщення” жителів населених пунктів Тимошівки, Смирнівки, Тарасівки, Орлянське, Молочанська, Куйбишеве, Пришиб, Токмак, Мала Білозерка, Василівка, Велика Білозерка, Дніпрорудне, Михайлівка, Кам'янка-Дніпровська, Енергодар, Пологи, Кінські Роздори, Розівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі окупанти готують "жест доброї волі"? Із Бердянська відправили понад 40 автобусів для "евакуації" дітей

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    СБУ повідомила про підозру всім російським сенаторам

     • 1195042 переглядiв

    Поблизу Кривого Рогу збили ворожий дрон - голова ОВА

     • 1047297 переглядiв