ovochi-kovbaska-i-navit-persyky-patsiienty-odeskoi-likarni-rozpovily-yak-zminylosia-yikh-zhyttia-za-dobu

Овочі, ковбаска і навіть персики: пацієнти одеської лікарні розповіли, як змінилося їх життя за добу

 • 14709 переглядiв

Після заяви бойового медика про погане харчування в психлікарні на Одещині, ситуація змінилася. Пацієнти повідомляють про значне покращення якості їжі, включаючи овочі, м'ясо та фрукти.

Днями бойовий медик Петро Конопля оголосив голодування через погане харчування та умови перебування в психлікарні на Одещині. У своїх соціальних мережах Конопля зазначив, що пацієнтів годують їжею, яка більше нагадує клей, а стіни в палатах вкриті цвіллю. На скандал оперативно відреагували в Одеській ОВА, і лікарня перетворилися на санаторій, принаймні, у харчуванні. Про це УНН розповіли пацієнти закладу.

"Звісно покращилася. Зранку овочі були, в обід - підкопчене сало і фрукти. Гріх жалітися", - коментує пацієнт лікарні Роман.

"Сьогодні харчування покращилося капітально. Дають овочі, ковбаску, сало, наваристий борщ, макарони. Навіть персики давали. Все добре, навіть прекрасно", - додає Роман.

Про позитивні зміни розповів також пацієнт лікарні на імʼя Денис.

"Покращилася ситуація, звісно. Сніданок був смачний, обід теж - макарони з мʼясом, суп. Поки кіпіш не наведеш - нічого не буде, як то кажуть", - додав він.

Нагадаємо

За словами волонтера, директора ГО "Час дії" Оксани Алєксєєвої, розв'язання цієї проблеми в ореолі компетенції Міністерства оборони.

Проте після публікації відео у ситуацію оперативно втрутилися Одеська обласна адміністрації. Вчора у лікарні був заступник голови ОВА Олександр Харлов, який доручив профільному департаменту провести перевірку медзакладу і негайно вирішити питання з харчуванням пацієнтів. 

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі