okupanty-vlashtuvaly-blokadu-zhyteliam-sil-na-tot-zaporizhzhia-orikhivska-mva

Окупанти влаштували блокаду жителям сіл на ТОТ Запоріжжя – Оріхівська МВА

 • 16504 переглядiв

У Запорізькій області жителі деяких окупованих населених пунктів перебувають у повній блокаді. Люди не отримують гуманітарну допомогу, а російські військові не випускають жителів з окупації, заявив начальник Оріхівської міської військової адміністрації Микола Вініченко у коментарі "Радіо Свобода", передає УНН.

На даний час у нас три населених пункти окуповані – це Нестерянка, Копані, Мирне. Залишається там в Нестерянці 78 осіб, у Копанях – 54 людини, у Мирному залишаються дві дитини. На даний час гуманітарна допомога їм не надається. Останній раз це було в серпні – їм привезли крупи і тушонку. Воду люди збирають дощову, переважно харчуються тим, що виросло в городі. Обстрілюються ці населені пункти щодня, дуже багато дронів літає, людей не випускають. Раніше люди могли поїхати до Токмака, а на даний час зробили їм блокаду. Нічим не допомагають і нікуди їх не випускають

- розповів Микола Вініченко

Начальник МВА вказав, що кількість російських військових у цих населених пунктах не зменшується. Пересуваються окупанти переважно вночі, коли місцевим заборонено виходити з будинків. Також проводять постійні обшуки й перевірки цивільних.

Окупанти активно використовують боєприпаси з отруйними речовинами, скидають їх з безпілотників - Лиховій05.09.24, 16:48

Популярні

Новини по темі

Комбінована нічна атака рф на Харків: показали наслідки

 • 15576 переглядiв

Детективи НАБУ "утаємничили" допит понад тисячі бійців АТО

 • 113056 переглядiв