okupanty-hotuiutsia-do-vyvozu-muzeinykh-tsinnostei-z-tot-krymu-tsns

Окупанти готуються до вивозу музейних цінностей з ТОТ Криму – ЦНС

 • 55069 переглядiв

Так званий "департамент адміністрації" в тимчасово окупованому Криму, що відповідає за історичні артефакти та об'єкти культури на півострові, видав наказ готувати музейні цінності до вивезення. Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС), передає УНН.

Деталі

В тимчасово окупованому Криму так званий "департамент адміністрації", що відповідає за історичні артефакти та об'єкти культури на півострові, видав наказ готувати музейні цінності до вивезення.

У листі "мінкульту" в окупованому Криму на адресу керівників музейних установ захопленого українського півострова це пояснюється метою "евакуації" наявних цінностей, але причини в документі не вказуються.

У Центрі звертають увагу, що, найімовірніше, найбільш вартісні екземпляри збираються перевезти з окупованого Криму у Росію.

Причини та місця ймовірного вивезення цінностей у документі не вказують, але існує високий ризик, що найбільш вартісні екземпляри перевезуть з Криму на міжнародно визнану територію рф

йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у відповідному листі, який ЦНС отримав у розпорядження, напряму йдеться про необхідність уточнити перелік "місць евакуації цінностей" - на випадок катастроф або воєнних дій.

На окупованій Херсонщині росіяни планують запустити класи для підготовки "поліцаїв" - Центр нацспротиву14.06.24, 21:41

Лілія Подоляк

Війна

Популярні

Новини по темі

Євросоюз націлився виготовляти 2,5 млн снарядів щороку

 • 57316 переглядiв

Омбудсмен вимагає звільнення голови Держгеонадр: що відомо

 • 33373 переглядiв

Україні вдалося повернути ще 12 дітей з окупованих територій

 • 39677 переглядiв

У Києві 15-річний хлопець впав із багатоповерхівки і загинув

 • 46758 переглядiв