ukenru
obstril-maryinki-zadokumentovano-fakt-porushennya-zakoniv-viyni

Обстріл Мар’їнки: задокументовано факт порушення законів війни

 • 11735 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Генеральна прокуратура України задокументувала факт порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією законів та звичаїв війни при обстрілі Мар’їнки Донецької області. Про це повідомила прес-служба ГПУ, передає УНН.

"Російсько-терористичні сили, застосовуючи важку артилерію, усупереч міжнародному гуманітарному праву, 03.05.2019 близько 05 год. 15 хв. здійснили з тимчасово окупованої території Донецької області масований обстріл житлових кварталів м. Мар’їнки Донецької області", - йдеться в повідомленні.

На місце події виїхала група у складі працівників управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, ГПУ та Служби безпеки України.

"Прокурори вказаного управління, додержуючись вимог процесуального законодавства України, задокументували факти порушення російсько-терористичними силами законів та звичаїв війни", - зазначили у відомстві.

За даними ГПУ, зокрема, у ході огляду місця події встановлено пошкодження 8 житлових будинків та 1 цивільного автомобіля.

"В ході проведення слідчих (розшукових) дій встановлено, що обстріл здійснювався мінами калібру 82 мм із с. Трудівські Петровського району м. Донецька (тимчасово окупована територія)", - прокоментували у відомстві.

Наразі вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до вчинення цього злочину.

У відомстві додали, що здобуті докази про порушення Росією та її окупаційною адміністрацією норм міжнародного права передадуть до Міжнародного кримінального суду.

Нагадаємо, за добу 5 травня бойовики 11 разів порушили режим припинення вогню.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП