oblashtovuvav-ahitatsiini-postery-na-pidtrymku-zs-rf-ta-dopomahav-rosiiskym-maroderam-za-materialamy-sbu-zradnyk-otrymav-10-rokiv-tiurmy

Агітував та допомагав російським мародерам: колаборант отримав 10 років тюрми за співпрацю з рф на Харківщині

 • 23501 переглядiв

Колабораціоніста з Харківщини засуджено до 10 років за пропаганду та пособництво російським мародерам. Він очолював російську адміністративну одиницю та сприяв вивезенню викраденого майна.

Мешканець Харківщини, у період окупації очолював відділ адміністрації російських загарбників, займався різними видами агітації, а також організовував перевезення на територію росії приватного майна, яке вкрали окупанти.

Співробітники СБУ затримали колаборанта, та на підставі зібраних доказів суд визнав його винним, призначивши 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Про це повідомляє УНН, із посиланням на офіційний канал Служби безпеки України.

Деталі

Десять років позбавлення волі отримав мешканець селища Шевченкове Харківської області, який з самого початку повномасштабного вторгнення рф підтримав збройну агресію проти України.

Згідно з матеріалами слідства, фігурант підтримав рашистів та погодився очолити "відділ адміністративно-господарського забезпечення" адміністрації росії у період захоплення агресором Куп’янського району Харківщини.

На цій "посаді" він займався облаштуванням бігбордів з агітаційними постерами на підтримку російських військ та агресивної політики кремля. Вказується, що задля цих справ, колаборант виділяв з комунального автопарку громади підйомні вишки, вантажну техніку та бульдозери.

За дорученням місцевого гауляйтера він також особисто об’їжджав приватні домоволодіння та агітував людей перейти на бік агресора, обіцяючи одноразову грошову "винагороду" у 10 тис. російських рублів та лояльне ставлення з боку окупантів.

Розстріляли цивільного на окупованій частині Херсонщини: про підозру повідомили двом військовим рф12.01.24, 15:34

Крім того, слідство виявило, що зрадник організовував перевезення на територію рф приватного майна, яке рашисти намародерили в захоплених селищах району.

Співробітники СБУ затримали колаборанта, коли він намагався втекти на тимчасово окуповану територію на сході України у вересні 2022 року.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та призначив йому 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо

До 15 років ув’язнення засудили командира розвідувального взводу російських окупантів, що брав участь у захопленні будівлі Служби безпеки України в Маріуполі, Донецької області.

УНН також повідомляв, що на Житомирщині полковник у відставці, який служив на користь росіян та здавав ворогу дислокацію військових об’єктів та техніки ЗСУ отримав вирок суду. За даними СБУ шпигуну дали 15 років тюрми.

Наступ російської армії зазнає невдачі. Ворог несе великі втрати - Сирський12.01.24, 17:02

Ігор Тележніков

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Четверо українських моряків перебувають в полоні хуситів

     • 28861 переглядiв