norvehiia-zaboronyt-ditiam-do-15-rokiv-korystuvatysia-sotsmerezhamy

Норвегія заборонить дітям до 15 років користуватися соцмережами

 • 36362 переглядiв

Уряд Норвегії має намір запровадити заборону використання соцмереж дітьми та підлітками до 15 років. Про це повідомляє The Guardian, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що таким чином керівна партія лейбористів прагне боротися з "владою алгоритмів", яка схиляє дітей до "однобічного сприйняття дійсності", а також допомогти батькам, які "прагнуть захистити своїх дітей, але не можуть сказати їм чітке "ні".

У Норвегії вже діє заборона мати сторінки у соціальних мережах для тих, хто не досяг 13-річного віку. Попри це, більше половини дев'ятирічних, 58% десятирічних та 72% одинадцятирічних дітей користуються соцмережами, згідно з дослідженням норвезького управління ЗМІ.

Уряд пообіцяв запровадити додаткові запобіжні заходи, щоб діти не могли оминути вікових обмежень. У планах - внести поправки до Закону про персональні дані, згідно з якими користувачі соціальних мереж мають досягти 15 років, щоб дати згоду на обробку особистої інформації. Крім того, уряд має намір розробити спеціальний механізм перевірки віку.

Норвегія стала першою країною світу з кількістю електрокарів вищою, ніж бензинових авто19.09.24, 07:00

Популярні

Новини по темі

У Києві працює протиповітряна оборона - КМВА

 • 102247 переглядiв