nimechchyna-otrymaie-rakety-dlia-patriot-na-478-mln-dolariv-dlia-zaminy-peredanykh-ukraini

Німеччина отримає ракети для Patriot на 478 млн доларів для заміни переданих Україні

 • 21455 переглядiв

RTX уклала контракт з NSPA на постачання ракет GEM-T для Німеччини на $478 млн. Це відновить запаси Patriot після надання допомоги Україні, у фінансуванні також беруть участь Данія, Нідерланди та Норвегія.

Комапнія RTX уклала контракт на 478 мільйонів доларів з Агентством НАТО з підтримки та закупівель (NSPA) для постачання ракет GEM-T у Німеччину, щоб відновити запаси ракет Patriot після надання військової допомоги Україні. Про це повідомила пресслужба RTX, пише УНН.

Деталі

Компанія RTX отримала контракт від Агентства НАТО з підтримки та закупівель (NSPA) на 478 мільйонів доларів для постачання додаткових ракет GEM-T в Німеччину. Цей контракт призначений для відновлення запасів ракет Patriot, які Німеччина надала Україні. Данія, Нідерланди та Норвегія також взяли участь у фінансуванні цього проєкту, продемонструвавши свою підтримку Україні.

Наші клієнти вже усвідомлюють переваги пакетних багатонаціональних закупівель ракет Patriot через NSPA, включаючи економіки, які пропонують більшу доступність, і заздалегідь узгоджену структуру контрактів, яка скорочує терміни закупівлі. В результаті ми не тільки можемо краще підтримувати запаси ракет для цих європейських партнерів, але й зміцнювати нашу співпрацю, їхню оперативну сумісність і їхній внесок у важливу місію НАТО

- сказав президент наземних і протиповітряних систем Raytheon Том Лаліберті.

 Генеральний директор NSPA  Стейсі А. Каммінгс заявила, що такий контракт продемонстрував ефективність та економічну вигоду співпраці країн з НАТО та зміцнив європейський промисловий потенціал.

"Завдяки тісній євроатлантичній співпраці між союзниками і промисловістю, країни-замовники досягли економії на масштабі, зменшили свій логістичний слід і отримують дієві рішення і підтримку завдяки перевіреній правовій базі "під ключ", - сказала вона.

Додатково

Ракета GEM-T, розроблена для ураження тактичних балістичних ракет, є ключовим компонентом бойової системи протиповітряної та протиракетної оборони Patriot. Ця система є важливою для восьми європейських країн та України у захисті проти крилатих ракет, балістичних ракет та ворожих БПЛА і літаків. Вона служить основою для протиповітряної оборони 19 країн, демонструючи свою ефективність проти сучасних та складних загроз.

Нагадаємо

Під час під час відвідання 21-ї ракетної групи сил ППО ФРН у червні президентом України Володимиром Зеленським федеральний міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус пообіцяв надати Україні 100 ракет для системи Patriot та кілька тисяч бойових безпілотників.

Зеленський пропонує обговорити з країнами-сусідами з НАТО створення коаліції для збиття російських ракет04.08.24, 19:10

Популярні

Новини по темі

У Польщі назвали умову відкриття кордону з білоруссю

 • 14086 переглядiв