nekhtuiuchy-konventsiieiu-pro-zaboronu-khimichnoi-zbroi-rosiia-chastishe-vykorystovuie-novyi-vyd-hranat-z-otruinymy-rechovynamy

Нехтуючи конвенцією про заборону хімічної зброї, росія частіше використовує новий вид гранат з отруйними речовинами

 • 18956 переглядiв

зс рф наприкінці 2023 року вперше використала газові гранати з хлорацетофеноном, що є новою розробкою країни-окупанта. Це викриття підтверджує, що росія бреше про виконання взятих на себе зобовʼязань щодо Конвенції про заборону хімічної зброї.

З 2022 року відомо про 626 випадків хімічних атак проти українських оборонців, здійснених росією. Таким чином, рф збрехала про виконання зобовʼязань відповідно до Конвенції про заборону хімічної зброї 1993 року. Зараз у бойових діях зс росії використовують нову розробку газових гранат РГ-Во з використанням хлорацетофенону.

Про це передає УНН з посиланням на брифінг в Military Media Center.

Деталі

Згідно з інформацією, яку представив капітан Андрій Рудик з Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння, росія збільшує застосування газових гранат, які містять заборонені смертоносні речовини.

Лише у грудні 2023 року було зафіксовано 81 випадок використання газових гранат РГ-Во, які містять хлорацетофенон. За словами фахівця Центру, виявлення випадків використання хлорацетофенону може бути доказом того, що рф перевіряє реакцію міжнародної спільноти на відверту брехню про дотримання Конвенції про заборону хімічної зброї 1993 року.

Розробка нових газових гранат РГ-Во з використанням хлорацетофенону може опосередковано свідчити про те, що росія в 2017 році збрехала про виконання взятих на себе зобовʼязань відповідно до Конвенції про заборону хімічної зброї 1993 року. Початок використання хлорацетофенону в умовах наявності хлорбензальмалонодинітрила може свідчити про зондування реакції світової громадськості. Ми не виключаємо, що російська федерація вподальшому може вдатися до застосування прямо заборонених Конвенцією 1993 року бойових отруйних речовин

- інформують у Центрі досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки

Наразі відомо, що з початку широкомасштабного вторгнення російські терористи 626 разів застосовували хімічну зброю в Україні.  

Нагадаємо

Російські військові можуть мати плани застосувати хімічну речовину хлорпікрин проти українських військових на лівому березі Херсонської області. Про це пишуть розслідувачі Evocation.info з посиланням на джерела у розвідці.

Ігор Тележніков

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві "оцифрували" понад 200 тисяч дерев

     • 34617 переглядiв

    На Миколаївщині знищили російську ракету Х-59 - ПС ЗСУ

     • 24901 переглядiв

    В Україні затвердили характеристики тестів на НМТ-2024

     • 28116 переглядiв