ne-govorimo-ni-ale-zapitu-sche-ne-otrimali-u-sholtsa-prokomentuvali-peredachu-ukrayini-tankiv-leopard

“Не говоримо “ні”, але запиту ще не отримали”: у Шольца прокоментували передачу Україні танків “Leopard”

 • 478381 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Німеччина не відмовляє у переданні танків Leopard Україні з Польщі, але поки що не отримала офіційного запиту від Варшави. Про це повідомила речниця уряду ФРН Крістіан Хоффманн у коментарі кореспонденту Polsat Томашу Лейману, передає УНН.

Деталі

Вона пояснила, що офіційний Берлін не каже "ні" передачі танків Leopard 2 Україні, але Польща не подала офіційного запиту.

Крістіан Хоффманн також не погодилася з тим, що в Берліні існують розбіжності щодо передачі Leopard Україні — нібито канцлер Олаф Шольц не погоджується з позицією віцеканцлера Роберта Габека.

Доповнення

Президент Польщі Анджей Дуда під час спільного брифінгу з Президентами Литви Гітанасом Науседою та України Володимиром Зеленським у Львові заявив, що у Польщі вже є рішення про передачу Україні танкової роти німецьких “Leopard” у межах міжнародної коаліції.

Заява польського президента Анджея Дуди про готовність Польщі надати Україні танки Leopard може викликати негативну реакцію у Німеччині. Якщо Варшава піде на такий крок в обхід дозволу з боку Берліну, це суттєво похитне довіру між країнами.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Чи є новий штам COVID-19 в Україні - відповідь МОЗ

     • 1001079 переглядiв