nbu-prohnozuie-prodovzhennia-zrostannia-ekonomiky-tsoho-roku-ale-nyzhchymy-tempamy-nizh-torik

НБУ прогнозує продовження зростання економіки цього року, але нижчими темпами, ніж торік

 • 26030 переглядiв

Попри повномасштабну війну в Україні економічне зростання триватиме. У цьому році реальний ВВП зросте на 3,6%. Про це УНН повідомляє з посиланням на Національний банк України.

Деталі

"Попри війну, економічне зростання триватиме й надалі. У 2024 році реальний ВВП зросте на 3,6% передусім завдяки збереженню високих бюджетних витрат на тлі очікуваних обсягів міжнародної допомоги на достатньому рівні", - ідеться в повідомленні.

Проте зазначається, що "темпи економічного зростання будуть нижчими, ніж минулого року", у зв’язку з очікуваним зменшенням врожаїв та посиленням диспропорцій на ринку праці в умовах війни.

"У 2025–2026 роках зростання економіки пришвидшиться до 4-6% на рік завдяки зниженню безпекових ризиків, що є основним припущенням прогнозу НБУ, поліпшенню споживчих та інвестиційних настроїв, упровадженню євроінтеграційних реформ. У післявоєнний час м’яка фіскальна політика й надалі підтримуватиме економіку, водночас дефіцит бюджету суттєво скоротиться завдяки зміцненню внутрішньої ресурсної бази", - інформує НБУ.

Свириденко окреслила стратегію прискорення економічного зростання України на найближчі півтора року 18.01.24, 18:18

Доповнення

Національний банк України зберіг облікову ставку на рівні 15%.

Анна Мурашко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі