ukenru
natsionalna-energetichna-merezha-ukrayini-mozhe-vpasti-do-rizdva-korpus-miloserdya

Енергосистема України може "впасти" до Різдва – Корпус милосердя

 • 953961 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Міжнародна некомерційна організація гуманітарної допомоги Корпус милосердя (Mercy Corps) повідомила, що національна енергосистема України може "впасти" до Різдва, якщо росія продовжить атаки. Про це пише УНН із посланням на Newsweek.

Цитата

"Ми боїмося, що через інтенсивність повітряних атак, а також їхню зосередженість на критично важливій цивільній інфраструктурі, такій як енергосистема, в якийсь момент, якщо вони (росіяни – ред.) збережуть такий самий темп протягом наступних кількох тижнів, мережа зіткнеться із ситуацією критичної масової відмови. Під цим ми маємо на увазі перебої в електропостачанні не просто на години чи дні, а, можливо, на тижні", – сказав директор з реагування Корпусу Милосердя в Україні Майкл Янг.

Деталі

Представники організації заявили, що взимку температура в Україні часто коливається від -2.78 °C до -20 °C, через що в разі критичної ситуації з енергосистемою українські міста можуть стати "майже непридатними для життя".

Майкл Янг повідомив, що відключення електроенергії мають інші побічні ефекти – безробіття через зупинення роботи промислових об’єктів. А компанії, які працюють від генераторів, підвищуватимуть ціни, щоб покрити свої витрати.

Нагадаємо

Станом на ранок 7 грудня в Україні зберігається суттєвий дефіцит електроенергії, в деяких областях ввели аварійні відключення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На випадок блекауту: дали поради, як підготуватися

Українські Національні Новини

Економіка