naiblyzhchi-zamorozky-ne-pryzvedut-do-vidkliuchen-svitla-minenerho

Найближчі заморозки не призведуть до відключень світла – Міненерго

 • 14685 переглядiв

Енергосистема на сьогодні працює стабільно, а ті заморозки, які прогнозують, не будуть тривалими, тому застосування графіків відключень електроенергії не прогнозується. Про це розповів заступник міністра енергетики Микола Колісник в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

Відповідаючи на питання, чи повернуться графіки відключень через ймовірні заморозки в деяких регіонах на наступному тижні, Колісник відповів, що ні.

"Енергосистема на сьогодні працює стабільно, а ті заморозки, які прогнозують, не будуть тривалими. Хочеться зазначити, що опалювальний сезон починається за рішенням місцевих органів влади, коли температура нижча від +8 градусів понад три доби. На енергосистему впливають саме затяжні зменшення температур, оскільки це призводить до системного збільшення споживання, що, власне, впливає на роботу енергосистеми", - сказав Колісник.

Він зазначив, що вже проведено необхідний комплекс заходів, зокрема із випередженням графіків вжито всіх технічних заходів з підготовки функціонування об’єктів атомної генерації.

"Вже 9 блоків є в енергосистемі, що додає нам потужності, додає можливості покривати збільшений попит електричної енергії", - додав Колісник.

Нагадаємо

"Укренерго" накопичило трикратний запас ремонтного обладнання для підготовки до зими. Компанія значно прискорила терміни відновлення пошкодженого устаткування завдяки накопиченому досвіду та готовності до різних сценаріїв.

Павло Башинський

Суспільство

Популярні

Новини по темі