nabu-provodilo-obshuki-v-minkulti-v-spravi-schodo-roztrati-mayna-ta-pidrobki-dokumentiv

НАБУ проводило обшуки в Мінкульті в справі щодо розтрати майна та підробки документів

 • 13856 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Національне антикорупційне бюро України провело 17 грудня обшуки в приміщенні Директорату культурної спадщини та музеїв Міністерства культури та інформаційної політики України в межах кримінального провадження щодо розтрати майна та підроблення документів. Про це журналісту УНН повідомили в пресслужбі НАБУ.

"17 грудня 2020 року детективи Національного антикорупційного бюро здійснювали слідчу дію (обшук) у Міністерстві культури та інформаційної політики України в межах кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою – ред.), ч.1 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів – ред.) КК України", - повідомили в пресслужбі.

Також в НАБУ не повідомили, хто фігурує в провадженні, посилаючись на таємницю досудового розслідування.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України проводило обшуки в приміщенні Директорату культурної спадщини та музеїв Міністерства культури та інформаційної політики України.

Як повідомлялося, минулого року у Мінкульті вже коментували одне розслідування НАБУ, після затримання заступника голови МінТОТ Юрія Гримчака. Тоді у міністерстві заявили, що будь-які звинувачення чи підозри щодо зловживань з питань містобудівних перетворень працівниками Мінкульту є "безпідставними та надуманими", а міністерство не погоджує проекти будівництва чи реконструкції будівель в історично населених місцях.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Політв'язень Шумков сьогодні повернеться до України

     • 15292 переглядiв

    ООС: бойовики п'ять разів відкривали вогонь, є поранені

     • 12982 переглядiв