na-viborakh-u-slovachchini-lidiruye-populistska-partiya-kurs-popri-prognozi-ekzitpoliv

На виборах у Словаччині лідирує популістська партія "КУРС" попри прогнози екзитполів

 • 243641 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Популістська партія "КУРС" Роберта Фіцо лідирує з 23,7% голосів на виборах у Словаччині після підрахунку 90% бюлетенів з виборчих округів. Про це пише The Guardian, передає УНН.

Деталі

Прозахідна партія "Прогресивна Словаччина" (PS), яка лідирувала в двох опитуваннях у день виборів, поки має підтримку 15,7%, а партія ГОЛОС – 15,4%.

Ліберально-центристську партію "Прогресивна Словаччина" очолює Міхал Сімецька, який під час виборчої кампанії пообіцяв зберігати стійкий курс у зовнішній політиці, тобто продовжувати потужну підтримку сусідньої України, в тому числі надавати українцям більше зброї та боєприпасів.

Партію "КУРС" очолює екс-прем'єр-міністр Роберт Фіцо і виступає за більш дружню до Москви політику. Фіцо заперечив, що він пропутінський, і заявив, що продовжить підтримувати Україну, якщо його партія переможе, але припинить постачання зброї та боєприпасів українцям.

Але жодна з партій не наближається до того, щоб отримати більшість самостійно, і повинна буде об’єднуватися у коаліцію з кількома меншими партіями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні парламентські вибори у Словаччині: чому вони важливі для України

Додамо

Результати екзитполів відрізнялися від підсумків голосування станом на тепер. За даними екзитполу на парламентськх виборах у Словаччині лідирує партія "Прогресивна Словаччина" з результатом 23,5%.  

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Байден підтримав тимчасовий бюджет без допомоги Україні

     • 1673131 переглядiв