ukenru
na-stavok-pid-ternopolem-priletili-khvori-chayki

На ставок під Тернополем прилетіли хворі чайки

 • 18656 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. Мартини сріблясті, масовий мор яких зафіксували на початку листопада на ставку під Тернополем, померли через отруєння. Прилетівши на ставок, вони вже були хворі. Про це у коментарі УНН повідомив начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Тернопільській області Олександр Дністрян.

"Версія причини смерті залишилася такою, як і була, – отруєння невідомою речовиною. Усі мікробіологічні, вірусологічні дослідження були негативні", – повідомив начальник управління.

За словами Дністряна, встановити причину смерті неможливо.

"Ми консультувалися з Києвом. Щоб встановити точно, їм (фахівцям – ред.) потрібен контрольний зразок, а ми не знаємо, де і що ті чайки їли, тому що вони перелітні", – пояснив Дністрян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал із вівцями: стало відомо, кого притягнуть до відповідальності

Він додав, що на ставок чайки прилетіли вже ознаками отруєння.

"На воді мартини були при смерті, в стадії агонії. Вони помирали на воді. Їх вітром приносило до берега. Комунальні служби їх збирали", – додав Дністрян.

Нагадаємо, на території ставку у Тернопільській області, зі сторони канави у селі Біла, знайшли 178 мертвих мартинів. Попередні результати дослідження вказували на вираженні зміни тканин і органів, що характерно при отруєнні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП