ukenru
na-sinod-pribuli-priznacheni-v-ukrayinu-ekzarkhi

На Синод Вселенського патріархату прибули призначені в Україну екзархи

 • 15252 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Призначені в Україну екзархи Вселенського патріархату архієпископ Даниїл Памфілійський зі США та єпископ Іларіон Едмонтонський з Канади прибули на засідання священного Синоду, на якому можуть розглядати питання української автокефалії. Про це повідомляє УНН з посиланням на ВВС-Україна. 

Екзархи, яких у вересні направили до Києва в рамках підготовки до надання автокефалії, відмовились розповісти журналістам, коли саме вони звітуватимуть про свою роботу в Україні.

Єпископ Іларіон у коментарі журналістам зазначив, що вони приїхали до Стамбула "з великими надіями", а українські православні "готові до єднання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томос остаточний та безповоротний: експерт розтлумачив тонкощі отримання автокефалії

Як повідомляв УНН, за так званою дорожньою картою до отримання автокефалії Православною церквою в Україні після відповідного рішення синоду Вселенського патріархату ще має відбутися собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП у Києві щодо утворення єдиної помісної УПЦ та обрання предстоятеля, на посаду якого в УПЦ КП висуватимуть кандидатуру Патріарха Філарета, а потім - отримання Томоса як документа.

Українські Національні Новини

Політика