na-semi-plyazhakh-kiyeva-zdiysnyat-pidsipannya-novogo-pisku-vartistyu-ponad-6-5-mln-grn

На семи пляжах Києва здійснять підсипання нового піску вартістю понад 6,5 млн грн

 • 1335480 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. На семи пляжах столиці здійснять підсипання піску відповідно до санітарних норм, зокрема через наслідки повені. Про це повідомляє КМДА у Telegram, пише УНН.

Цитата

"У 2023 році працівники КП "Плесо" виконають підсипання піску на території пляжів "Центральний", "Веселка", "Передмістна Слобідка", "Тельбін", "Пуща-Водиця", "Троєщина" та "Райдуга", - йдеться у повідомленні.

У КМДА пояснили, що для відновлення природного шару піщаного покриву у Києві необхідне підсипання піску. Це стає необхідним у зв'язку з підтопленням заплав річок та прирічкових територій, що стало наслідком весняного водопілля цього року. Ці підтоплення призвели до погіршення санітарно-гігієнічного стану територій та розмивання пляжних зон.

"Для виконання робіт із підсипання пляжних територій 14 червня поточного року КП "Плесо" оголосило про проведення процедури відкритих торгів на закупівлю: "Архітектурні, інженерні та геодезичні послуги (Послуги з підсипки піску і планування пляжної території)", очікуваною вартістю 6 535 000 грн з ПДВ", - додали у КМДА.

В результаті підтоплень та впливу вітрової ерозії на низку пляжів, поверхня піщаного покриву постраждала, що може спричинити пошкодження кореневої системи дерев та зелених насаджень, а надалі – загибель рослинності та погіршення екологічного стану в цілому. З метою запобігти цим наслідкам та відновити природний шар піщаного покриву, проводяться роботи з санітарного підсипання піску, додали в КМДА.

Нагадаємо

У столиці не планують відкривати пляжний сезон, киянам та гостям міста рекомендують утриматись від відвідування пляжів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одессе запретили купаться на городских пляжах

Українські Національні Новини

Київ

    Популярні

    Новини по темі