na-luhanshchyni-rosiiany-vdaryly-z-artylerii-po-deokupovanykh-selakh-u-sievierodonetsku-pochaly-vidzhymaty-dachi-ova

На Луганщині росіяни вдарили з артилерії по деокупованих селах, у Сєвєродонецьку почали "віджимати" дачі - ОВА

 • 37355 переглядiв

Російські війська обстріляли деокуповані села в Луганській області. На окупованих територіях скорочують мережу закладів культури через брак фінансування, а в Сєвєродонецьку "націоналізують" дачі.

У Луганській області по деокупованих селах російські війська вдарили з артилерії, на окупованих територіях вирішили скоротити мережу закладів культури, у Сєвєродонецьку почали "націоналізовувати" дачі, повідомили у понеділок у Луганській ОВА у Facebook, пише УНН.

Деталі

"Ворог атакував поблизу чотирьох населених пунктів. А саме - поряд зі Стельмахівкою на Куп'янському напрямку, а також у районах Греківки, Макіївки та Невського - на Лиманському. Загарбники завдають прицільних ударів по цих селах, знищуючи останні житлові будинки. Так, Невське та Макіївку цього разу обстріляли з артилерії. На зазначеній ділянці фронту окупанти застосували 65 безпілотників", – зазначив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

За даними ОВА, на окупованих територіях рішення про скорочення мережі закладів культури ухвалено окупаційним "міністерством культури". "Обумовлено це відсутністю грошей на забезпечення діяльності закладів та на оснащення чи ремонти – росія значно обмежила фінансування. (...) Першими під так би мовити "оптимізацію" підпадуть заклади культури, які потребують ремонту чи закупівлі нового обладнання – тобто, значних вкладень. Далі ті, що розташовані в містах і селах із незначною кількістю населення, а також ті, де є достатньо вакансій", - повідомили в ОВА.

За названим вище російським проєктом, який унеможливлює відновлення, для цих населених пунктів, як зазначається, закуплять клуби на колесах.

"У Сєвєродонецьку програму "віджиму" нерухомого майна поширили на дачі та садові ділянки, розташовані навколо міста. Дали людям місяць, аби ті підтвердили право власності. Скористалися при цьому перевіреним способом - розміщенням оголошень по населеному пункту та в Інтернеті, якого в містян досі немає. Тож, дізнавалися сєвєродончани про ймовірну втрату майна випадково", - вказали також в ОВА.

Займається по 100 га на добу: на окупованій Луганщині вирують лісові пожежі05.08.24, 15:54

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 19 серпня: долар відновив зростання

 • 23592 переглядiв

На Черкащині збили ворожий "шахед" уночі: без наслідків

 • 27757 переглядiв

Маск відкинув чутки про Cybertruck для кадирова

 • 11060 переглядiв

рф заявляє про збиття вночі 4 дронів у двох регіонах

 • 11877 переглядiв

росіяни обстріляли 8 громад Сумщини: 33 вибухи за ніч

 • 22448 переглядiв