na-kyivshchyni-vidnovyly-ponad-17-tys-obiektiv-yaki-poshkodyly-rosiiany-ruslan-kravchenko

На Київщині відновили понад 17 тис. обʼєктів, які пошкодили росіяни - Руслан Кравченко

 • 23768 переглядiв

У Київській області повністю або частково відновлено понад 17 000 об'єктів, пошкоджених внаслідок російської агресії.

У Київській області вдалось відновити повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності понад 17 тис. обʼєктів, які були пошкоджені внаслідок російської агресії. Про це розповів начальник КОВА Руслан Кравченко, який разом з Президентом України Володимиром Зеленським відвідав місто Ірпінь, передає УНН.

Внаслідок повномасштабного вторгнення росії на Київщині зруйновано та пошкоджено понад 29 тис. обʼєктів. Основна частина – житло. Відновлювати область почали одразу після звільнення від російських злочинців. Сьогодні вже відновили повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності понад 17 тис. обʼєктів

- написав Кравченко у Facebook.

За його словами, в першу чергу в області відбудовують багатоквартирні та приватні будинки.  Як вказав Кравченко, робиться все можливе, "щоб люди повернулися додому та будували плани на майбутнє саме в Україні".

Напередодні начальник КОВА разом з Президентом України Володимиром Зеленським, керівником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком, заступником керівника Офісу Президента Олексієм Кулебою відвідали Ірпінь. Як вказав Кравченко, це місто найбільш зруйноване після приходу "русского мира".

 Там вони поспілкувалися з мешканцями двох будинків – по вул. Лисенка, 14г та вул. Давидчука, 42, які відновили коштом UNITED24 і вже незабаром будуть введені в експлуатацію.

"Надихає, коли чуєш слова вдячності від людей, ще більше – коли бачиш щасливі дитячі очі та малюків, які безтурботно граються у дворах", - так начальник ОВА прокоментував розмову з мешканцями будинків.

Загалом, зі слів Кравченка, на Київщині коштом UNITED24 відновимо 18 багатоквартирних будинків. Це Мила, Бородянка, Ірпінь, Гостомель, Бузова. Вже незабаром понад 4 тис. мешканців області зможуть повернутися до своїх осель.

Кравченко розповів главі держави про інші відновлені обʼєкти – школи, дитячі садки, медичні заклади, а також облаштування укриттів. Поділився планами з відбудови на цей рік.

Роботи не припиняємо ні на день. Бо це також вклад у нашу спільну Перемогу

- резюмував начальник ОВА.

Доповнення

Глобальний проєкт UNITED24 створений за ініціативою Президента України Володимира Зеленського. Мета – об’єднати людей з усього світу в їхньому бажанні допомогти Україні.

На Київщині з'явиться сучасний реабілітаційний госпіталь: Фонд Делла Лоя Хансена та КОДА розпочали розробляти концепцію його створення - Руслан Кравченко23.03.24, 12:05

Популярні

Новини по темі

Глава МЗС Китаю назвав ЄС стратегічним партнером КНР

 • 23009 переглядiв

Експерт розповів, як блокування кордону впливає на аграріїв

 • 28271 переглядiв

Китай обіцяє імпортувати більше товарів і послуг з Франції

 • 22201 переглядiв