ukenru
na-kiyivschini-zatrimali-kilka-desyatkiv-golodnikh-nelegaliv-iz-vyetnamu

На Київщині затримали кілька десятків голодних нелегалів із В'єтнаму

 • 12979 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. У Васильківському районі Київської області поліція затримала 28 нелегалів із В'єтнаму. Про це повідомляє у Відділі комунікації ГУНП у Київській області, передає УНН.

"Сьогодні серед ночі на спецлінію "102" поліції Київщини почали телефонувати жителі смт Глеваха і повідомляти, що селищем ходять іноземці та просять їсти", - сказали у поліції.

Наразі встановлено, що місцевий житель налагодив канал переправлення нелегалів з Росії до країн Європи. При цьому іноземців він тривалий час тримав замкненими у підвалі без їжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники затримали 9 нелегальних мігрантів на західному кордоні

Як зазначили у поліції, іноземцям набридло сидіти під замком, вони вирвалися, побили чоловіка, який їх тримав "під вартою" і пішли селом.

"Наразі затримано 28 іноземців. Їх нагодували. Надалі їх буде передано працівникам Державної міграційної служби для розміщення у відповідних закладах для нелегальних мігрантів", - зауважили у поліції.

Водночас правоохоронці не виключають, що мігрантів було більше і що вони пішли по іншим селищам, тому звертаються до мешканців з проханням повідомляти поліцію про незнайомців азіатської зовнішності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі розповіли, скільки заробляють українські мігранти

Чоловіка, який хотів переправити нелегалів затримано. За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-розшукові заходи із встановлення інших причетних до злочину.

Нагадаємо, у ФРН затримано українця, який перевозив нелегальних мігрантів у рефрижераторі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП