ukenru
na-kharkivshchyni-ta-u-kryvomu-rozi-obmezhennia-spozhyvannia-elektryky-ukraina-otrymuvala-i-nadavala-ekstrenu-dopomohu-susidnim-krainam-minenerho

На Харківщині та у Кривому Розі обмеження споживання електрики, Україна отримувала і надавала екстрену допомогу сусіднім країнам - Міненерго

 • 26222 переглядiв

Україна обмежує споживання електроенергії в Харківській та Дніпропетровській областях, імпортує та експортує електроенергію до сусідніх країн, а також ліквідовує наслідки ворожих обстрілів енергетичної інфраструктури.

В Україні діють обмеження споживання електроенергії у Харківській області і на Дніпропетровщині. Уночі внаслідок ворожої атаки сталося загоряння обладнання на високовольтній підстанції на Дніпропетровщині. Минулої доби Україна отримувала та надавала екстрену допомогу сусіднім країнам, повідомили у п'ятницю у Міненерго, пише УНН.

Генерація, передача і споживання

"Протягом минулої доби через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області. Сьогодні обмеження застосовуються на Харківщині і для промисловості – у Кривому Розі", - повідомили у Міненерго.

Вдень через сонячну погоду та відповідно активний виробіток електроенергії сонячними станціями, як вказано, оператор системи передачі обмежував виробництво електроенергії з ВДЕ.

"Також надлишки електроенергії постачались до Польщі. Водночас увечері у пікові години залучалась електроенергія із сусідніх країн", - вказали у Міненерго.

На сьогодні, як вказано, передбачається імпорт та експорт електроенергії.

Енергосистема України, зазначили у Міненерго, працює стабільно та збалансовано.

Наслідки обстрілів

"Уночі внаслідок ворожої атаки сталося загоряння обладнання на високовольтній підстанції на Дніпропетровщині. Знеструмлювались промислові споживачі. На ранок споживачів частково заживлено", - повідомили у міністерстві.

Внаслідок обстрілу, за повідомленням, відключилось обладнання на газорозподільній мережі у Миколаєві. Без постачання газу залишилось понад 30 абонентів.

Через бойові дії пошкоджено надземні газопроводи у Харківському районі. Припинено газопостачання 136 абонентам.

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі незначною мірою знизився і становить 15,48 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - повідомили у Міненерго.