ukenru
na-cherkaschini-vantazhivka-yaka-perevozila-khimichnu-ridinu-potrapila-u-dtp

На Черкащині вантажівка, яка перевозила хімічну рідину, потрапила у ДТП

 • 8128 переглядiв

КИЇВ. 27 серпня. УНН. Вантажівка, яка перевозила цистерну з мінеральними добривами, врізалася у металевий відбійник. Через це хімічна рідина почала виливатися на проїжджу частину. Про це повідомили у прес-службі ГУ ДСНС у Черкаській області, передає УНН.

"26 серпня об 11:45 в селі Балаклея, на вулиці Миру сталася дорожньо-транспортна пригода, яка мало не спричинила екологічне лихо. Вантажний автомобіль "МАЗ", який перевозив цистерну з мінеральними добривами, карбамідо-аміачну суміш (КАС-32), врізався у металевий відбійник, внаслідок чого з цистерни на проїжджу частину почало виливатися концентроване мінеральне добриво. Розлита хімічна рідина почала витікати до місцевого ставу", - йдеться в повідомленні.

Щоб зменшити загрозу для екології, рятувальники провели розбавлення хімічного розчину, і до ставка потрапило вже не концентровані мінеральні добрива.

"Загалом внаслідок ДТП стався вилив близько 8 м. куб. рідини", - уточнили у ДСНС.

Нагадаємо, поблизу села Іванівка у Дніпропетровській області внаслідок розгерметизації автоцистерни, яка перевозила 24 тонни азотної кислоти, сталося витікання цієї речовини в полі - близько 4 тонн. Площа розливу становила близько 40 кв.м. Жертв та постраждалих не має. Рятувальники запевнили, що небезпеки для людей витік не складає

Українські Національні Новини

Кримінал та НП