ukenru
na-bukovini-viyavili-ponad-9-tisyach-kuschiv-konopel

На Буковині виявили понад 9 тисяч кущів конопель

 • 33572 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Понад 9 тисяч кущів конопель вилучили правоохоронці з поля на Буковині. Про це УНН повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Так, здійснюючи оперативно-профілактичні заходи щодо виявлення та знищення незаконних посівів маку й конопель, оперативники Управління протидії наркозлочинності в Чернівецькій області задокументували нелегальне вирощування цих рослин.

Отримавши інформацію про масштабне культивування конопель у селі Костичани Новоселицького району, поліцейські залучили прилади аеророзвідки для обстеження території.

Нелегальні посіви нарковмісних рослин виявлено на території земельних паїв, які орендує приватне підприємство. Десять ділянок з коноплями знаходилися приблизно на відстані 100 метрів одна від одної. Загалом, поліцейські вилучили майже 9300 кущів конопель.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження, передбачене частиною 2 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Зразки вилучених рослин направлено на експертизу до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Наразі проводиться досудове розслідування. Поліцейські встановлюють осіб, причетних до вказаного злочину. Їм загрожує до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, рекордну "плантацію" коноплі виявили біля Ізмаїла.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП