ukenru
mzs-kubi-zvinuvativ-komandu-trampa-v-dezinformatsiyi-prezidenta-ssha

МЗС Куби звинуватив команду Трампа в дезінформації президента США

 • 13603 переглядiв

КИЇВ. 1 травня. УНН. Куба відкидає наміри президента США Дональда Трампа ввести нові санкції проти острівної держави і засуджує використання неправдивої інформації про приписується Гавані наявності агентів кубинських спецслужб в Каракасі. Відповідну заяву у вівторок в Twitter розмістив глава МЗС Куби Бруно Родрігес, передає УНН.

"Помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон - патологічний брехун, який дезінформує (Дональда) Трампа. У Венесуелі немає військовослужбовців Куби або кубинців, що брали б участь у військових діях або спецопераціях. Там знаходиться тільки медичний персонал гуманітарної місії. Ми рішуче відкидаємо загрози тотальної блокади з боку Трампа", - написав дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуайдо: присутність кубинських і російських військових в Венесуелі - інтервенція

Його венесуельський колега Хорхе Арреаса також зазначив, що подібні висновки зроблені на основі недостовірної інформації.

"Дональд Трамп постійно засуджує фейкові новини і неправдиву інформацію, але відносно Венесуели і Куби він присвячує себе їх поширенню. Білий дім повинен перевірити якість своїх радників і джерел інформації. Вони роблять помилку на помилку", - написав глава зовнішньополітичного відомства Боліваріанської Республіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія звинувачує венесуельську опозицію в застосуванні насильства

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп пригрозив владі Куби санкціями "найвищого рівня", а також повним і всебічним ембарго, якщо Гавана не припинить дії, які, за версією глави держави, спрямовані на підрив конституції Венесуели. Він заявив, що сподівається, що "все кубинські військовослужбовці негайно і мирно повернуться на свій острів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС Венесуели: військові РФ знаходяться в країні для навчання місцевих колег

Українські Національні Новини

Політика