minoborony-dopustylo-do-ekspluatatsii-v-zsu-bronovanu-inzhenernu-mashynu-buffalo-mpv

Міноборони допустило до експлуатації в ЗСУ броньовану інженерну машину Buffalo MPV

 • 20090 переглядiв

Міноборони України кодифікувало та допустило до постачання у ЗСУ броньовану інженерну машину Buffalo MPV. Цей бронеавтомобіль, виготовлений за технологією MRAP, вважається одним з найбезпечніших у світі.

До експлуатації в Силах оборони допустили  броньовану інженерну машину BuffaloMPV. Про це пише УНН з посиланням на Міноборони України.

Деталі 

У Міністерстві оборони України кодифікували, допустили до постачання у ЗСУ броньовану інженерну машину BuffaloMPV. Цей бронеавтомобіль називають одним з найбезпечніших у світі

- йдеться в заяві міністерства.

У відомстві розповіли, що Buffalo MPV – інженерна машина Армії США, виготовлена за технологією MRAP (від англ. Mine Resistant Ambush Protected – захист проти мін і засідок).

Це клас військових автомобілів із підвищеним балістичним захистом. Машини мають V-подібну форму днища для розсіювання енергії вибуху та спеціальні амортизуючи крісла. Конструктивно бронеавтомобілі складаються з монолітної бронекапсули і зовнішніх вибухопоглинаючих агрегатів.  

Українский бронеавтомобіль "Джура" допустили до експлуатації у військах02.08.24, 12:49

Наразі інженерні бронеавтомобілі цієї моделі перебувають на озброєнні армій Канади, Франції, Італії, Пакистану, Великої Британії. Buffalo MPV належить до машин ІІІ категорії захисту по стандарту STANAG 4569 і витримує підрив на міні з силою вибуху, еквівалентною 20 кг тротилу.

Вікна захищені 15-сантиметровим куленепробивним склом, а бронекапсула виготовлена з композитної броні, додатково захищеної кумулятивними решітками.

Також машина оснащена 9-метровим маніпулятором з вмонтованою камерою і сенсорами для знешкодження вибухових засобів.

Нагадаємо

Міноборони України допустило до експлуатації у ЗСУ перший вітчизняний роботизований комплекс пожежогасіння. Робот може працювати на відстані до 2 км від оператора та використовуватися у небезпечних ситуаціях.

Популярні

Новини по темі

ПС ЗСУ попередили про швидкісну ціль у напрямку Дніпра

 • 12298 переглядiв