ministry-yes-obhovoryly-viiskovu-dopomohu-ukraini-u-500-milioniv-yevro-blokuvannia-vse-shche-ne-zniato

Міністри ЄС обговорили військову допомогу Україні у 500 мільйонів євро: блокування все ще не знято

 • 24054 переглядiв

Міністри ЄС обговорили, але не змогли затвердити транш військової допомоги Україні в розмірі 500 мільйонів євро.

Міністри Ради Європейського Союзу звернулися до теми траншу військової допомоги Україні у 500 мільйонів євро під час сьогоднішнього обговорення. Поки що отримати "зелене світло" не вдалося, навіть незважаючи на зміну обставин, передає журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк на своїй сторінці у соцмережі Х, повідомляє УНН.

Міністри закордонних справ ЄС знову обговорювали Україну. Знову не вдалося отримати зелене світло для траншу військової допомоги у розмірі 500 мільйонів євро, який застряг майже на рік. Незважаючи на те, що банк Угорщини був виключений зі списку, а сам список був видалений українським антикорупційним агентством

- ідеться у повідомленні Рікарда Йозвяка.

Нагадаємо

Раніше глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель заявляв, що сподівається, що сьогоднішня зустріч міністрів ЄС призведе до конкретних кроків на підтримку України, оскільки блок щодня працює над аналізом ситуації та підготовкою рішень для допомоги Києву.

УНН також повідомляв, що Європейська комісія виділила 500 мільйонів євро на збільшення потужностей з виробництва боєприпасів до 2 мільйонів снарядів на рік до кінця 2025 року, виділивши загалом 2 мільярди євро на зміцнення оборонної промисловості ЄС через різні програми.

Популярні

Новини по темі

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

 • 21155 переглядiв

Обрали бетон замість газових електростанцій та Patriot - Фокус

 • 75924 переглядiв