ukenru
ministr-kulturi-ukrayini-zavtra-pribude-do-tbilisi-na-pokhoron-vakhtanga-kikabidze

Міністр культури України завтра прибуде до Тбілісі на похорон Вахтанга Кікабідзе

 • 736242 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко завтра вранці прибуде до Тбілісі - він буде присутнім на похороні грузинського актора та співака, народного артиста Грузії Вахтанга Кікабідзе, інформує УНН.

Деталі

Планується, що Ткаченко зачитає на прощальній церемонії у Великому концертному залі (Філармонії) заяву президента Володимира Зеленського, повідомили в посольстві України.

Як пише агентство «Новини-Грузія», Вахтанг Кікабідзе активно підтримував Україну та любив бувати там із концертами. У 2013 році йому було надано звання заслуженого артиста України.

У лютому 2022 року Кікабідзе виступив із засудженням вторгнення росії в Україну. Торішнього серпня він витратив весь збір від свого ювілейного концерту на допомогу Збройним Силам України.

Президент України Володимир Зеленський одним із перших висловив співчуття у зв'язку зі смертю артиста, назвавши Кікабідзе «великою людиною великого народу».

За рішенням сім'ї, труна Кікабідзе покрита двома прапорами - грузинською та українською.

Додамо

Вахтанг Кікабідзе помер минулої неділі на 85-му році життя. За заповітом він буде похований на Верійському цвинтарі у Тбілісі, поряд із могилою матері.

Українські Національні Новини

Новини Світу