miliony-komakh-shchoroku-mihruiut-cherez-pirenei-nove-doslidzhennia

Мільйони комах щороку мігрують через Піренеї - нове дослідження

 • 112140 переглядiв

Понад 17 мільйонів комах мігрують щороку через гірський перевал Бухаруело на кордоні між Францією та Іспанією. Як пише phys.org, про це йдеться в новому дослідженні Ексетерського університету, передає УНН.

Деталі

У роботі вчених, опублікованій у журналі Proceedings of the Royal Society B під заголовком "Найчудовіші мігранти - систематичний аналіз західноєвропейського шляху перельоту комах на піренейському гірському перевалі", описуються спостереження за перевалом Бухаруело протягом 4 років.

Результати спостережень свідчать про те, що мільярди комах перетинають Піренеї щороку, що робить його ключовим місцем для багатьох мігруючих видів. Були помічені найрізноманітніші комахи, але мухи склали 90% від загального числа. Метелики і бабки - відомі перелітні комахи, але вони становили менше ніж 2% від загальної кількості.

Джмелі можуть вчитися вирішувати головоломки, спостерігаючи за іншими комахами08.03.23, 23:14 • [views_936639]

Багато хто з мігрантів були добре відомими мешканцями садів, такими як капустяний білявка (Pieris rapae), домова муха (Musca autumnalis) і навіть крихітні трав'яні мухи (Chloropidae) завдовжки всього 3 мм.

Дослідники використовували відеокамеру для підрахунку дрібних комах, візуальний підрахунок метеликів і пастку для перехоплення польотів, щоб визначити мігруючі види.

Чисельність комах досягала максимуму, коли було тепло, сонячно і сухо. За слабкого або зустрічного вітру, коли комахи перебували низько над перевалом, їх можна було порахувати.

Науковці додають, що мігруючі комахи, особливо мухи, мають величезне значення для планети. Майже 90% зафіксованих видів комах є запилювачами, і, мігруючи, вони переносять генетичний матеріал на великі відстані між популяціями рослин, покращуючи їхнє здоров'я. Деякі з комах є шкідниками, але багато хто з них бореться зі шкідниками, зокрема мармеладна і строката журчалки, які поїдають попелицю на стадії личинки.

Багато з них відіграють роль у процесі розкладання, і всі переносять поживні речовини, як-от фосфор і азот, на великі відстані, що може бути важливим для здоров'я ґрунту і росту рослин.

Знищення тропічних лісів по всьому світу дещо зменшилося – дослідження04.04.24, 21:42 • [views_24371]

Популярні

Новини по темі