ukenru
migranti-zi-sudna-diciotti-zmozhut-nezabarom-ziyti-na-bereg

Мігранти зі судна Diciotti зможуть незабаром зійти на берег

 • 8964 переглядiв

КИЇВ. 26 серпня. УНН. Мігранти, які протягом п’яти днів перебувають на борту судна італійської служби берегової охорони Diciotti в порту Катанії (острів Сицилія), зможуть у найближчі години зійти на берег. Про це в суботу заявив глава МВС і віце-прем’єр Італії Маттео Сальвіні, повідомляє УНН із посиланням на AFP.

“Мігранти, що знаходяться на борту Diciotti, зможуть зійти у найближчі години”, — наводить агентство слова міністра. Він заявив, що більшу частину з них прийме церква Італії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що щонайменше 16 мігрантів зійдуть на берег і будуть доставлені в місцеву лікарню. До цього влада санкціонувала висадку 27 неповнолітніх. На борту Diciotti залишаються 150 мігрантів, врятованих 10 днів тому в Середземному морі.

У суботу стало відомо, що італійська прокуратура почала розслідування у зв'язку з ситуацією на Diciotti. Приводом для його проведення стали дії зовнішньополітичного відомства і розпорядження міністра, що забороняють висадку мігрантів, які в прокуратурі назвали незаконними і такими, що порушують міжнародне право. За даними британської газети The Guardian, під слідством знаходиться сам Сальвіні.

Українські Національні Новини

Політика