microsoft-khoche-zrobyty-windows-operatsiinoiu-systemoiu-shi-zapuskaie-pk-copilot

Microsoft хоче зробити Windows операційною системою ШІ, запускає ПК Copilot+

 • 18400 переглядiв

Microsoft представила комп'ютери Copilot+, нову лінійку комп'ютерів на базі Windows з інтеграцією штучного інтелекту, включаючи генеративні функції, такі як Recall, що допомагають користувачам знаходити контент, і спеціальні чіпи для функцій штучного інтелекту.

Корпорація Microsoft хоче вивести генеративний штучний інтелект на перший план Windows - і ПК, на яких він працює, повідомляє TechCrunch, пише УНН.

Деталі

Під час основної доповіді напередодні щорічної конференції розробників Build цього тижня компанія представила нову лінійку комп’ютерів з Windows, які вона назвала ПК Copilot+, а також генеративні функції на базі штучного інтелекту, такі як Recall, які допомагають користувачам знаходити програми, файли та інший вміст, який вони переглядали в минулому. Copilot, бренд генеративного штучного інтелекту Microsoft, невдовзі буде набагато глибше інтегрований у Windows 11. І нові пристрої Microsoft Surface уже на підході.

Комп’ютери Copilot+ - це бачення Microsoft флагманського апаратного забезпечення Windows з ШІ, вказує видання. Усі вони включають спеціальні чіпи, які називаються NPU, для підтримки таких функцій штучного інтелекту, як от Recall. І вони поставляються з мінімум 16 ГБ оперативної пам’яті в поєднанні з SSD-накопичувачем.

Перші ПК Copilot+ будуть оснащені чіпами Qualcomm Snapdragon X Elite та Plus, які, за твердженням Microsoft, забезпечують до 15 годин перегляду веб-сторінок та 20 годин автономної роботи під час перегляду відео. Виробники мікросхем Intel та AMD також мають намір створювати процесори для пристроїв Copilot+ у партнерстві з низкою виробників, включаючи Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo та Samsung. Вартість ПК Copilot+ починається від 999 доларів, деякі з них доступні для попереднього замовлення, вказує видання.

Microsoft інвестує 3 мільярди доларів США в проект штучного інтелекту у штаті Вісконсін09.05.24, 12:01

Юлія Шрамко

Технології

Популярні

Новини по темі

На Харківщині з трьох районів евакуювали вже 10,7 тис. людей

 • 21336 переглядiв

На Запоріжжі армія рф вдарила 434 рази, є загиблий

 • 20791 переглядiв

Курс валют на 21 травня: долар виріс на 24 копійки

 • 19109 переглядiв

У КНДР приїхала російська делегація

 • 22554 переглядiв