ukenru
mi-ne-zadovoleni-statusom-mitropoliyi-filaret

Ми не задоволені статусом митрополії – Філарет

 • 15676 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Почесний патріарх Православної церкви України Філарет в інтерв’ю Радіо "Свобода" заявив, що в новоствореній ПЦУ не погоджуюся зі статусом митрополії, передає УНН.

"ПЦУ є офіційно визнана Вселенським патріархом. Але в Україні існує Київський патріархат. Тому що ми не задоволені статусом митрополії. Ми понад 25 років існуємо як патріархат. І народ обирав патріархів. Я – третій патріарх. А до мене був патріарх Володимир, патріарх Мстислав. Патріархи були! І тому для України ми є патріархат. А для зовнішнього світу, тобто для православного світу, ми є Київська митрополія. Але віримо, що прийде час, коли все православ’я визнає українську церкву не митрополією, а патріархатом", - заявив Філарет.

Священнослужитель зазначив, що для того, щоб стати безумовним патріархатом і для закордонних церков, потрібно об’єднати все православ’я України.

"Коли буде(визнання статусу патріархату – ред.)? Буде це тоді, коли об’єднаємо все українське православ’я в одну церкву, отоді й наспіє час визнання Київського патріархату", - затвердив почесний патріарх.

Додамо, що Філарет назвав причину невизнання закордонними церквами ПЦУ.

Також, Філарет повідомив, що Зеленський вибачився за "термос".

Українські Національні Новини

Політика