ukenru
markevich-pozhertvuvav-10-tis-dolariv-na-zakupivlyu-obladnannya-v-umovakh-pandemiyi

Маркевич пожертвував 10 тис. доларів на закупівлю обладнання в умовах пандемії

 • 12389 переглядiв

КИЇВ. 19 березня. УНН. Екстренер львівських "Карпат", харківського "Металіста", "Дніпра" та збірної України Мирон Маркевич вкотре проявив благородство. Він пожертвував 10 тисяч доларів Київському військовому госпіталю, передає УНН з посиланням на допис Олексія Мочанова у Facebook.

На кошти від Маркевича, який наразі є головою комітету національних збірних Української асоціації футболу, лікарня закупила необхідні в умовах пандемії коронавірусу медикаменти та обладнання.

Нагадаємо, з Маркевичем на чолі "Карпати" грали у фіналу Кубка України-1992/1993 і вигравали бронзу чемпіонату країни-1997/1998.

З "Металістом" Мирон Богданович шість разів вигравав бронзу і один раз срібло української першості. "Дніпро" з Маркевичем двічі ставав бронзовим призером і грав у фіналі Ліги Європи-2014/2015.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко підтримав рішення про перенесення чемпіонату Європи

Збірну України Мирон Богданович очолював у 2010 році. Він керував національною командою в чотирьох матчах: тричі українці святкували перемогу і один раз зіграли внічию. Маркевич - перший і єдиний на цей час тренер збірної України, який не зазнав з нею жодної поразки. Посаду він залишив через конфлікт із тодішнім президентом ФФУ Григорієм Суркісом.

Як писав УНН, Маркевич підтримав перенесення "ЄВРО-2020" та призупинення національних футбольних турнірів через пандемію коронавірусу.

Українські Національні Новини

Суспільство