manevrom-u-kurskii-oblasti-zsu-kompensuvaly-perevahu-rf-u-syli-ta-tekhnitsi-isw

Маневром у курській області ЗСУ компенсували перевагу рф у силі та техніці - ISW

 • 28708 переглядiв

Українська операція в Ккрській області показала ефективність маневреної війни проти російської переваги. За 6 днів ЗСУ просунулися на 800 кв. км, тоді як рф за 7 місяців зайняла 1175 кв. км.

Українська операція в курській області рф ілюструє, як українські сили можуть використовувати маневрену війну, щоб компенсувати російську перевагу в живій силі та матеріальному забезпеченні.  Про це пише у своєму звіті Інститут вивчення війни (ISW), передає УНН.

Деталі

російські сили загалом зайняли 1175 квадратних кілометрів території по всьому українському театру військових дій за сім місяців із січня до липня 2024 року, як нещодавно оцінила ISW.

У різкому контрасті з цим ISW спостерігає твердження про те, що операція України в курській області просунулася приблизно на 800 квадратних кілометрів за шість днів із 6 до 12 серпня і просунулася приблизно на 28 кілометрів у глибину станом на 17 серпня.

Знову ж таки, розмір території, захопленої українськими силами, не є показником успішності цієї операції - він пропонується тут для того, щоб показати, що відновлення маневру може призвести до набагато швидшого просування вперед, ніж позиційна війна

- йдеться в повідомленні.

Військові аналітики пишуть, що спочатку українські підрозділи зустріли в курській області в основному непідготовлені, необладнані та безлюдні російські оборонні позиції вздовж кордону, але Україна продовжувала використовувати маневр для швидкого просування в курській області і після розгортання російських підкріплень у цьому районі.

Зеленский об операции в курской области: "Продолжается именно так, как мы и рассчитывали"17.08.2024, 19:32

Використання Україною маневру в курській області слугує прикладом того, як маневр у поєднанні з оперативною раптовістю може призвести до порівняно більших успіхів за значно коротші періоди часу з меншою кількістю людей і техніки

- йдеться в повідомленні.

ISW зазначає, що тривала позиційна війна, навпаки, тільки зробить невигідні ресурси України більш вираженими, а затяжна війна збільшить витрати для України та її партнерів.

Доктор Фредерік і Кімберлі Каган зазначили, що проблема відновлення оперативного маневру у війні залишається центральною проблемою для обох сторін на оперативному рівні війни, і здатність України досягати швидкого маневру на Курщині свідчить про те, що українські сили засвоїли уроки з останніх місяців позиційної війни, які можуть допомогти Україні використовувати маневрову війну в майбутньому.

россия до конца пыталась игнорировать события в курской области - Reuters17.08.2024, 15:56

Популярні

Новини по темі

У небі над Україною було збито 8 "шахедів" та 5 ракет

 • 40350 переглядiв

Помер легенда французького кіно Ален Делон

 • 20073 переглядiв

На Донеччині від обстрілів загинули 2 людини, 8 поранені

 • 56711 переглядiв

Росіяни обстріляли 7 громад Сумщини: 46 вибухів за ніч

 • 40358 переглядiв