maizhe-u-vsii-bielhorodskii-oblasti-nemaie-svitla-roszmi

Майже у всій бєлгородській області немає світла - росЗМІ

 • 17420 переглядiв

У Бєлгородській області в рф сталося масштабне відключення електроенергії, найбільші міста Бєлгород і Старий Оскол залишилися без світла після повідомлення про атаку безпілотника на підстанцію.

Майже у всій бєлгородській області, зокрема найбільших містах - Бєлгород та Старий Оскол - немає світла. В регіоні не працюють світлофори, є проблеми з інтернетом. Про це повідомляють росЗМІ, передає УНН.

Деталі 

Проблем з електропостачанням офіційно підтвердила філія ПАТ "Россети Центр" - "Білгороденерго". Там визнали, що у  низці районів Білгородської області та Білгороді "спостерігаються тимчасові перерви подачі електроенергії споживачам. А втім, причину росіяни не назвали, лише пояснили це - "зовнішнім впливом на енергооб'єкт".

Тим часом Telegram-канал ASTRA повідомляє, що причиною блекауту стала атака дронів на підстанції у місті Старий Сокіл. Там знаходяться дві найбільші в Білгородській області електропідстанції.

Цієї ночі місцеві повідомляли, що в цьому районі чули звуки безпілотників та вибухи. Зазначається, що дрони намагались збити зі стрілецької зброї, але безрезультатно.

Доповнення

Як зауважили в ASTRA, потужність підстанції "Старий Оскол" складає 1930 МВА. Обидва енергооб'єкти входять до схем видачі потужності Курської та Нововоронезької АЕС та забезпечують зв'язок Курської та Воронезької енергосистем.

Інша підстанція - "Металургійна" потужністю 3650 МВА — найбільша у Білгородській області та одна з найбільших у Європі.

Нагадаємо

В ніч на 1 липня, в курській області росії повідомлялося про вибухи та атаку безпілотників: понад 20 БПЛА нібито прямували до міста. Тим часом російська протиповітряна оборона стверджує, що збила 36 безпілотників над брянською, курською та бєлгородською областями.

Володимир Омельченко

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

Майже у всій бєлгородській області немає світла - росЗМІ

 • 17420 переглядiв

У передмісті Дніпра пролунав вибух

 • 23291 переглядiв