maik-dzhonson-povidomyv-pro-plany-zaprosyty-netaniakhu-do-konhresu-ssha

Майк Джонсон повідомив про плани запросити Нетаньяху до Конгресу США

 • 70493 переглядiв

Майк Джонсон, спікер Палати представників Конгресу США, оголосив про плани запросити прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху виступити перед Конгресом, щоб продемонструвати солідарність і підтримку Ізраїлю.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон повідомив про плани запросити прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху виступити перед Конгресом, передає телеканал CNN, пише УНН.

Деталі

За його словами, виступ ізраїльського прем'єра у Конгресі допоможе "продемонструвати солідарність та підтримку" Ізраїлю.

Я думаю, що для нас дуже важливо проявити солідарність і підтримку Ізраїлю прямо зараз, під час його великої боротьби, і ми, безумовно, стоїмо на цій позиції, і ми намагатимемося просувати її всіма можливими способами

сказав Джонсон.

Він зазначив, що вже обговорив можливість виступу у Конгресі із самим Біньяміном Нетаньяху.

CNN зазначає, що запрошення для виступу вимагає підтримки лідера більшості в Сенаті США Чака Шумера. Раніше він критикував ізраїльського прем’єра, а також закликав провести в Ізраїлі нові вибори.

Доповнення

Про можливий виступ пана Нетаньяху в Конгресі повідомляло видання Axios із посиланням на джерела. За даними видання, виступ прем'єр-міністра Ізраїлю обговорювалося на закритому засіданні Республіканської партії. Кандидатуру Біньяміна Нетаньяху для виступу в Конгресі Майку Джонсону запропонували "кілька людей". Їхні імена в матеріалі Axios не уточнюються. Член палати представників Джон Дуарте підтвердив, що учасники засідання висловлювали "сильну підтримку та повагу до суверенітету Ізраїлю".

Канада припинить експорт зброї до Ізраїлю 20.03.24, 01:22

Популярні

Новини по темі

Велика Британія та Австралія уклали оборонну угоду

 • 34803 переглядiв

WSJ: Ассанж може уникнути екстрадиції

 • 31259 переглядiв