lytva-rozroblyt-plan-masovoi-evakuatsii-do-zhovtnia

Литва розробить план масової евакуації до початку жовтня

 • 9570 переглядiв

Литва готує національний план масової евакуації до початку жовтня через загрози безпеці. Країни Балтії спільно працюють над зміцненням цивільного захисту та створенням притулків.

До початку жовтня в Литві буде розроблено національний план масової евакуації, оголосила міністр внутрішніх справ країни Агне Білотайте, пише Lrt, передає УНН

"У кожного самоврядування є свій план евакуації, але очевидно, що ми повинні мати план національного масштабу і бути готовими до його реалізації", - сказала міністр.  

Вона підкреслила, що через кібератаки безпека населення стала пріоритетним питанням.

"Сьогодні цивільний захист актуальний як ніколи. Війна проти України триває, країни нашого регіону зазнають гібридних і дезінформаційних атак, а диверсії - це наша нова реальність. Важливо зазначити, що ми перебуваємо на передовій позиції, тому сьогодні цивільний захист став пріоритетом у нашому порядку денному",  - заявила Агне Білотайте. 

Глава МЗС Литви: до падіння російських дронів на території НАТО призвела наша бездіяльність09.09.24, 10:05

За її словами, недостатньо зміцнювати цивільний захист на національному рівні,  тому було вирішено працювати разом з іншими країнами Балтії. Крім того, країни подаватимуть заявки на фінансування з боку ЄС. 

У середині липня Сейм Литви затвердив програму зміцнення і розвитку цивільної оборони, яка охоплює створення нових притулків, систем сповіщення, спеціального мобільного застосунку і фінансування в розмірі 285 мільйонів євро.

Міністр внутрішніх справ Латвії Ріхардс Козловскіс додав, що наразі країна працює над створенням безпечних сховищ у підземних будівлях.

"Наразі в Латвії налічується близько 5 000 підземних будівель. Ми прагнемо до того, щоб до листопада ці будівлі були готові до використання як притулки", - сказав Козловскіс.

Нагадаємо

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що 7 вересня на сході країни впав російський військовий безпілотник. Наразі триває розслідування інциденту.

Крім того, російські ударні безпілотники порушили повітряний простір Румунії.

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Литва розробить план масової евакуації до початку жовтня

     • 9570 переглядiв