ukenru
lutsenko-obitsyaye-u-nayblizhchiy-chas-ogolositi-pidozru-firtashu

Луценко обіцяє у найближчий час оголосити підозру Фірташу

 • 7394 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Генеральний прокурор Юрій Луценко обіцяє найближчим часом оголосити підозру бізнесмену Дмитру Фірташу за діяльність його підприємств на окупованих територіях України. Про це Луценко заявив сьогодні в коментарях журналістам в Києві, передає кореспондент УНН.

"Для пана Фірташа в найближчі часи, а вірніше – прокуратури – буде добра новина: чекаємо підготовки підозри. Це буде стосуватися і облгазів, і хімзаводів і компаній на тимчасово окупованій території. Нахабство, з якою цей громадянин звертається до Москви з вимогою покарати Україну, перейшло всі межі, а значить, що ця справа лежить у мене, в найближчій до моєї правої руки стопці", - заявив Луценко.

Він зазначив, що це стосується низки підприємств у тому числі діяльності облгазів на окупованих територіях. Луценко нагадав, що "будь-яке постачання українських товарів чи діяльність підприємств на окупованих територіях вважається фінансуванням тероризму, тому будуть відкриті справи".

"Чекаю остаточні висновки експертиз. Як тільки вони будуть, будуть і підозри, і накладення арешту", - сказав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховний суд Австрії призупинив екстрадицію Фірташа до США

За словами Генпрокурора, останнім часом зловмисники намагаються всіляко маскувати свої дії через нелегальні поставки. 

Як повідомляв УНН, Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ, за оперативного супроводження ДЗЕ Нацполіції, розслідується кримінальне провадження за фактами та ухилення від сплати податків низкою підприємств, шляхом використання страхового ринку України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП