ukenru
lidery-veimarskoho-trykutnyka-obhovoriat-dopomohu-ukraini-15-bereznia-sholts-rozpoviv-detali

Лідери "Веймарського трикутника" обговорять допомогу Україні 15 березня: Шольц розповів деталі

 • 103040 переглядiв

Лідери Франції, Німеччини та Польщі зустрінуться в Берліні 15 березня, щоб обговорити надання більшої підтримки Україні у її війні проти російської агресії.

На зустрічі лідерів "Веймарського трикутника" (Франції, Німеччини та Польщі) в Берліні в п'ятницю обговорюватимуть допомогу Україні.  За словами канцлера ФРН Олафа Шольца, країни повинні зробити все можливе для більшої підтримки України, передає УНН із посиланням на німецьке видання BR24

"Добре, що ми збираємося разом у Веймарському трикутнику в цей час", - прокоментував Шольц візит президента Франції Еммануеля Макрона і прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска. 

Він додав, що для трьох країн ЄС важливо зібратися разом хоча через агресивну війну рф проти України. 

"Ми повинні зробити все можливе, щоб організувати якомога більше підтримки для України. Чи достатньо боєприпасів? Чи достатньо артилерії? Чи достатньо протиповітряної оборони?" - додав канцлер. 

Шольц в черговий раз спростував заявив про непорозуміння із Макроном. "У нас з Еммануелем Макроном дуже хороші особисті стосунки, я б назвав їх дуже дружніми", - підкреслив канцлер. За його словами, він "особливо" зацікавлений у франко-німецькій дружбі.

Доповнення 

Раніше прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявляв, що вирушить до Берліна в п'ятницю, щоб обговорити допомогу Україні з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцем.