krainy-yes-rozghliadaiut-mozhlyvist-vidkryttia-posolstv-v-afhanistani-i-vyznannia-talibanu-bloomberg

Країни ЄС розглядають можливість відкриття посольств в Афганістані і визнання Талібану - Bloomberg

 • 11977 переглядiв

Деякі європейські країни розглядають можливість відновлення роботи своїх посольств в Афганістані, що означало б дипломатичне визнання Талібану майже через три роки після падіння попереднього уряду.

Кілька європейських країн розглядають можливість відновлення роботи своїх посольств в Афганістані, що означатиме дипломатичне визнання Талібану майже через три роки після падіння попередньої влади. Про це пише Bloomberg з посиланням на власні джерела, передає УНН.

Деталі

Видання зазначає, що дипломати Італії та розвідслужби протягом кількох останніх тижнів проводили місію в Кабулі. Міністр закордонних справ Антоніо Таяні підтвердив, що посол Риму, який зараз перебуває у Катарі, відвідав і Кабул.

Ми працюємо над цим. Наш посол здійснив місію. Є проблеми з правами людини. Рішення дуже складне, воно потребує часу

- сказав він в інтерв'ю в кулуарах саміту НАТО у Вашингтоні минулого тижня.

Однак, французькі, німецькі та британські офіційні особи заявили, що планів негайно відновлювати свої місії в Кабулі немає. Наразі в країні немає жодного європейського посольства.

Скандал у Німеччині: політики обурені через виступ представника Талібану у Кельні20.11.23, 18:54

Водночас, високопоставлений європейський дипломат сказав, що серед офіційних осіб у Брюсселі змінилася думка про необхідність фізичної присутності в країні для реалізації проектів розвитку, захисту прав жінок і встановлення стратегічної присутності.

У Німеччині влада публічно обговорює, як повернути афганських шукачів притулку, які скоїли злочини або є засудженими терористами. Наразі такі особи не можуть бути депортовані назад до країни, оскільки Німеччина не має дипломатичних відносин з режимом Талібану.

Французький чиновник підтвердив, що наразі немає планів щодо відновлення роботи посольства, але сказав, що це питання з часом буде розглянуте. Нинішня ситуація з нульовою присутністю на місцях не може зберігатися нескінченно, додав він.

Міністерство закордонних справ і у справах Співдружності та розвитку Великобританії заявило, що "розгляне питання про встановлення дипломатичної присутності в Афганістані, як тільки це дозволить безпекова і політична ситуація".

Високопоставлений представник адміністрації США заявив, що США не мають наміру політично визнавати Талібан або знову відкривати посольство в Кабулі. Чиновник додав, що США чітко дали зрозуміти талібам, що все ще існують проблеми - в першу чергу, справедливе ставлення до жінок і дівчат - які заважають їм рухатися в цьому напрямку.

Додамо

Західні країни, в тому числі США, покинули Афганістан після поспішної евакуації громадян і співробітників служб безпеки в 2021 році, коли Кабул перейшов до рук талібів, які десятиліттями вели повстанський рух після того, як втратили владу в 2001 році. За оцінками Інституту Ватсона при Браунському університеті, у війні загинуло щонайменше 70 тис. цивільних осіб.

путін заявив, що росія та "Талібан" – союзники04.07.24, 19:12

Популярні

Новини по темі