krainy-yes-planuiut-prodovzhyty-zamorozhuvaty-rosiiski-aktyvy-shchob-zabezpechyty-kredyt-dlia-ukrainy-reuters

Країни ЄС планують продовжити заморожувати російські активи, щоб забезпечити кредит для України - Reuters

 • 35517 переглядiв

Країни ЄС обговорять продовження санкцій щодо російських активів для забезпечення кредиту G7 Україні на $50 млрд. Розглядаються варіанти безстрокового продовження або на 3 роки.

Країни Європейського союзу в середу, 24 липня, обговорять варіанти продовження терміну дії санкцій щодо російських активів російського, щоб забезпечити план "Групи семи" з надання кредиту на 50 млрд доларів для України. Про це повідомляє Reuters, передає УНН

Деталі

Як повідомляється, лідери країн G7 і ЄС у червні домовилися використовувати відсотки від заморожених російських активів,  щоб забезпечити кредит  в 50 мільярдів доларів для України. 

Більша частина активів на суму близько 300 мільярдів доларів зберігається у фінансових установах ЄС, в основному в Бельгії. Згідно з правилами ЄС, режим санкцій щодо росії вимагає одноголосного схвалення країн ЄС і оновлюється кожні шість місяців.

За словами дипломатів ЄС, деякі з основних демократичних країн "Групи семи", включно зі Сполученими Штатами, побоюються, що може настати момент, коли одностайність у 27 країнах ЄС не буде досягнута, що поставить під загрозу весь кредит.

Зазначається, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан неодноразово перешкоджав введенню нових обмежень і наданню фінансової підтримки Україні.

У середу посли країн ЄС обговорять два варіанти зняття цих побоювань. Одним із них стане "безстрокове" продовження режиму санкцій з регулярним переглядом.   Інший варіант - продовжити термін дії договору до трьох років.

У серпні ЄС виділить перші 1,4 млрд євро з заморожених активів на зброю Україні - Боррель 22.07.24, 20:38

Популярні

Новини по темі

Після ворожих ударів по Харкову знову лунають вибухи

 • 14915 переглядiв