ukenru
konteynerovoz-ever-given-scho-zablokuvav-suetskiy-kanal-trokhi-zrushiv-z-mistsya

Контейнеровоз Ever Given, що заблокував Суецький канал, трохи зрушив з місця

 • 46323 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Контейнеровоз, що застряг в Суецькому каналі  Ever Given, у ніч на 27 березня вперше трохи зрушив з місця, повідомляє газета The Jerusalem Post з посиланням на єгипетські джерела, пише УНН.

Деталі

Це вдалося після того, як з місця події було вилучено понад 20 тис. тонн ґрунту.

Спроби зрушити контейнеровоз з місця продовжаться в суботу, 27 березня. Управління Суецького каналу має намір вжити в суботу, як мінімум дві спроби. Час цих робіт залежить від настання припливу.

У компанії Shoei Kisen, яка володіє цим контейнеровозом, повідомили про намір розглянути можливість його часткового розвантаження, щоб полегшити тоннаж судна, проте визнали, що ця операція буде пов'язана з низкою складнощів.

Додамо

Контейнеровоз Ever Given під прапором Панами сів на мілину 23 березня в 7:40 за місцевим часом незабаром після заходу в Суецький канал з Червоного моря. Таким чином, він повністю перекрив рух на півдні Суецького каналу.

Ever Given, на борту якого знаходяться понад 20 тис. великовагових контейнерів, направляється з Китаю в нідерландський порт Роттердам. Це одне з найбільших суден у своєму класі. Його довжина сягає 400 метрів, ширина - 59 метрів.

Він перевозить товари на суму 9,6 млрд дол. Блокада Суецького каналу обходиться світовій торгівлі в 400 млн дол. на годину.

Вартість перевезень на добу в західному напрямку товарів становить приблизно 5,1 млрд дол., в східному - 4,5 млрд дол.

Згідно з даними сайту по стеженню за морськими перевезеннями MarineTraffic.com, в зв'язку з ситуацією в Суецькому каналі деякі судна вже пішли в обхід Африки.

Українські Національні Новини

Новини Світу