kndr-zakrivaye-svoyi-posolstva-po-svitu-ochikuyuchi-bilshoyi-vigodi-vid-postavok-zbroyi-v-rf

КНДР закриває свої посольства по світу, очікуючи більшої вигоди від поставок зброї в рф - ЗМІ

 • 247743 переглядiв

Цитата

«Північна Корея — це економічно вигідний народ», — сказав Кінг Мелорі , директор Центру глобальних ризиків і безпеки корпорації RAND.

Деталі

КНДР вже закрила свої посольства в Уганді та Анголі. Пхеньян також планує закрити своє консульство в Гонконзі, Іспанії та більше ніж десять дипломатичних установ в Африці та інших країнах.

Закриття відбуваються через те, що Північна Корея активізувала прибутковий бізнес із надання боєприпасів рф. У розвідці Південної Кореї вважають, що КНДР вже відправила в росію понад мільйон артилерійських снарядів із серпня.  В свою чергу рф може запропонувати КНДР доступ до її банківських систем, передачу технологій і допомогу в закупівлі компонентів за кордоном, які можна використовувати для створення зброї, що набагато вигідніше для сторін, ніж робота дипломатичних представництв.

Також міністерство об’єднання Південної Кореї вважає, що у Кім Чен Ина закінчуються гроші, щоб підтримувати роботу всіх своїх дипломатичних установ через глобальні санкції, які виснажують його бюджет.

Нагадаємо

Вчора повідомлялося, що КНДР готова закрити до 12 посольств, у тому числі в Іспанії, Гонконгу та багатьох країнах Африки, що може призвести до закриття майже 25 відсотків посольств. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР заявила, що має «непохитну волю» продовжувати співпрацю з рф

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти накрили вогнем Херсонщину: постраждали двоє жінок

     • 129294 переглядiв

    У МОЗ спростували введення карантину через гепатит А

     • 266204 переглядiв